Was de snijbiet goed en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snijd deze in kleine stukjes. Verwarm de boter in een pan en bak de uien glazig. Strooi de havervlokken erover. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Doe er eventueel de in blokjes gesneden courgette bij. Laat hem 10 minuten doorkoken en voeg dan de snijbiet toe. Roer alles goed door en kook de snijbiet in ongeveer 5 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Schep de soep in kommen en serveer met Parmezaanse kaas.
Snijbietsoep*
Meer info over Snijbiet
Ingrediënten
500 gr snijbiet2 uien
eventueel 1 courgette
2 el boter
4 el fijne havervlokken
1 l groentebouillon
geraspte Parmezaanse kaas
Ingrediënten
500 gr snijbiet
2 uien
eventueel 1 courgette
2 el boter
4 el fijne havervlokken
1 l groentebouillon
geraspte Parmezaanse kaas
2 uien
eventueel 1 courgette
2 el boter
4 el fijne havervlokken
1 l groentebouillon
geraspte Parmezaanse kaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!