Spaans gevulde zoete aardappel

 

 

 

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

4 middelgrote zoete aardappels
125 ml crème fraîche
1 lente-ui
10 gr peterselie
100 gr chorizo
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Pak iedere zoete aardappel in met aluminium folie en pof ze in ongeveer 40 minuten gaar, tot een satéprikker er gemakkelijk doorheen te steken is. Snijd ondertussen de lente-ui en peterselie fijn. Houd 1 eetlepel peterselie achter voor de garnering. Klop de ui en peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Snijd de chorizo in 12 dunne plakjes. Bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur een paar minuten aan beide kanten.
Maak over de lengte een inkeping in de gepofte aardappels, duw de helften voorzichtig wat uit elkaar en schep er een goede eetlepel van het crème fraîche mengsel in. Steek de plakjes chorizo erin en bestrooi met peterselie.

Tip: Voor een vegetarische variant is het lekker om de chorizo te vervangen door gerookte amandelen die je grof hakt en over de met crème fraîche gevulde aardappels strooit.

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

4 middelgrote zoete aardappels
125 ml crème fraîche
1 lente-ui
10 gr peterselie
100 gr chorizo
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?