Verwarm de oven voor op 200°C. Pak iedere zoete aardappel in met aluminium folie en pof ze in ongeveer 40 minuten gaar, tot een satéprikker er gemakkelijk doorheen te steken is. Snijd ondertussen de lente-ui en peterselie fijn. Houd 1 eetlepel peterselie achter voor de garnering. Klop de ui en peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Snijd de chorizo in 12 dunne plakjes. Bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur een paar minuten aan beide kanten.
Maak over de lengte een inkeping in de gepofte aardappels, duw de helften voorzichtig wat uit elkaar en schep er een goede eetlepel van het crème fraîche mengsel in. Steek de plakjes chorizo erin en bestrooi met peterselie.
Tip: Voor een vegetarische variant is het lekker om de chorizo te vervangen door gerookte amandelen die je grof hakt en over de met crème fraîche gevulde aardappels strooit.