Verhit de olie in een pan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Doe de bouillon en tomaten erbij, draai het vuur laag zodra het kookt en laat het ongeveer 45 minuten pruttelen. Voeg de sprouty en tabasco toe. Laat het nog ongeveer 5 minuten staan en dien het op. Extra lekker met stukjes ananas.
Spaanse rijst met sprouty*
Meer info over Kiemen (bijv. tuinkers, gemengde kiemen, sprouty)
Ingrediënten
50 ml olijfolie1 grote ui, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr rijst
300 ml kruidenbouillon
5 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
150 gr sprouty
1-2 tl tabasco
eventueel stukjes ananas
Ingrediënten
50 ml olijfolie
1 grote ui, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr rijst
300 ml kruidenbouillon
5 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
150 gr sprouty
1-2 tl tabasco
eventueel stukjes ananas
1 grote ui, gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr rijst
300 ml kruidenbouillon
5 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
150 gr sprouty
1-2 tl tabasco
eventueel stukjes ananas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!