Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze rondom goudbruin zijn, hak ze grof en zet apart. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in zeer kleine stukjes. Verhit de olie in een diepe koekenpan. Fruit hierin de ui, knoflook en paprika tot de ui glazig is. Voeg het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de stelen van de snijbiet in dunne plakjes en de bladeren in repen. Voeg de tomaten, snijbietstelen en groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten rustig pruttelen tot de tomaat uit elkaar valt en een grove saus ontstaat. Giet de kikkererwten af en voeg ze toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de snijbietbladeren toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat enkele minuten pruttelen tot de snijbiet geslonken is. Het gerecht hoort niet te droog te zijn, dus voeg wat extra water toe indien nodig. Breng goed op smaak met zout en peper. Garneer de snijbiet-tomaten-kikkererwtenstoof met amandelen en dun geschaafde plakjes Manchego.
Tip: Hoewel je deze stoof zeker als zelfstandig hoofdgerecht kunt eten, combineren wij het ook graag met gebakken witvis.