Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Veeg de champignons schoon snijd ze in vieren. Verhit de olijfolie en bak de sjalot op een matig vuur, voeg de knoflook toe en bak even mee. Bak de champignons ongeveer 5 minuten mee, totdat het vocht is verdampt en voeg slagroom, pijnboompitten en de peterselie toe. Warm het goed door en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en schep de saus door de pasta. Lekker met sla en Parmezaanse kaas.
Speltpasta met champignons
Meer info over Speltpasta
Ingrediënten
30 gr pijnboompitten1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr champignons
125 ml slagroom
280 gr speltpasta
3 el olijfolie
bosje peterselie, fijngehakt
zout en peper
Ingrediënten
30 gr pijnboompitten
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr champignons
125 ml slagroom
280 gr speltpasta
3 el olijfolie
bosje peterselie, fijngehakt
zout en peper
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr champignons
125 ml slagroom
280 gr speltpasta
3 el olijfolie
bosje peterselie, fijngehakt
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!