Begin met het maken van de pittige pompoenpit-pangrattato, oftewel gebakken broodkruim, maar dan net een beetje leuker. Plaats hiervoor je oude boterham en pompoenpitten in een keukenmachine en maal tot een grof kruim. Snipper de helft van de knoflook en snijd het rode pepertje fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper 2 minuten. Voeg het broodkruim toe en bak 5-10 minuten tot het kruim zeer knapperig is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Verwijder de harde kern van de groene kool en snijd de bladeren in reepjes. Snipper de ui en overgebleven knoflook. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en resterende knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tijmblaadjes en kool toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, dek de pan af en laat de kool in 10 minuten zacht en beetgaar worden. Het meeste vocht zal dan verdwenen zijn. Je houdt precies genoeg over om de pasta van een glanzend laagje te voorzien. Giet de pasta af, schep de pasta voorzichtig door de kool en breng op smaak. Schep de pasta op borden, verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer direct.