Speltrisotto met champignons

Meer info over Champignons | Knoflook

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250 gr champignons
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
175 gr parelspelt
5 takken tijm
600 ml groentebouillon
1 volle el (haver) crème fraîche
2 el pesto
zout en peper

Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de blaadjes tijm toe en fruit 2 minuten mee. Spoel de spelt om. Voeg de spelt en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 25 minuten op matig vuur zachtjes pruttelen tot de spelt gaar is en het vocht verdampt en opgenomen. Roer af en toe om te zorgen voor een romige textuur.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons in zo’n 8 minuten gaar.
Roer de crème fraîche en champignons door de speltrisotto en warm door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden en lepel de pesto erover.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250 gr champignons
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
175 gr parelspelt
5 takken tijm
600 ml groentebouillon
1 volle el (haver) crème fraîche
2 el pesto
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?