Speltsalade met gegrilde aubergine en tapenade
Meer info over Aubergines
Ingrediënten
Licht hoofdgerecht 2 personen:100 gr spelt
2 aubergines
2 tomaten
1 sjalot
2 el (groene) olijventapenade
2 el olijfolie + extra
1 el citroensap
1 tl Dijon mosterd
handje groene kruiden (zoals peterselie, basilicum, kervel, dille)
eventueel wat oude schapenkaas
zout en peper
Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergines in plakken van 1 centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de plakken in een pan of op de bbq in een paar minuten per kant gaar. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Meng de sjalot, kruiden, tomaat, olijfolie, citroensap en mosterd door de spelt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spelt op een serveer schaal. Schik de plakken aubergine erop en verdeel de tapenade er in hoopjes over. Garneer naar wens met wat geschaafde oude schapenkaas.
Ingrediënten
Licht hoofdgerecht 2 personen:
100 gr spelt
2 aubergines
2 tomaten
1 sjalot
2 el (groene) olijventapenade
2 el olijfolie + extra
1 el citroensap
1 tl Dijon mosterd
handje groene kruiden (zoals peterselie, basilicum, kervel, dille)
eventueel wat oude schapenkaas
zout en peper
100 gr spelt
2 aubergines
2 tomaten
1 sjalot
2 el (groene) olijventapenade
2 el olijfolie + extra
1 el citroensap
1 tl Dijon mosterd
handje groene kruiden (zoals peterselie, basilicum, kervel, dille)
eventueel wat oude schapenkaas
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!