Sperziebonen met feta en tomaten*
Meer info over Sperziebonen

Verhit de olie in een pan, voeg de ui toe en bak hem 3-5 minuten op matig vuur of tot hij zacht is. Voeg knoflook en de helft van de oregano toe en bak alles nog een minuutje. Giet de witte wijn erbij en verwarm hem ongeveer 3 minuten tot hij voor een derde is ingekookt. Roer de tomaatblokjes erdoor en kook alles 10 minuten onafgedekt. Voeg de sperziebonen toe en kook alles nog 10 minuten afgedekt, tot de sperziebonen beetgaar zijn. Roer de balsamicoazijn, fêta en de rest van de oregano erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout en dien het op.

 

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 1/2 eetlepel fijngehakte oregano
130 cl witte wijn
450 gr tomatenblokjes uit blik
250 gr sperziebonen
1 el balsamicoazijn
200 gr fêta, in blokjes van 1,5 cm

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?