Sperziebonen met geitenkaas en walnoten*
Meer info over Sperziebonen
Ingrediënten
400 gr sperziebonen4 geitenkaasjes, in plakken
100 gr walnoten, eventueel geroosterd
(schenk)honing
peper en zout
olijf- of walnotenolie (of peperolie)
1 kleine rode ui
eventueel rood pepertje
Zet de grill van de oven aan. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Kook de bonen in ongeveer 5 minuten beetgaar, giet af en spoel koud zodat ze niet doorgaren. Meng de ui erdoor. Leg de geitenkaasjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat onder de grill en haal hem er na 1-2 minuten weer uit, wanneer de kaasjes een beetje gesmolten zijn. Verdeel de bonen met ui over 4 borden. Schenk er olie naar smaak over en maal er peper en zout over. Schep op ieder bord een geitenkaasje. Schenk op de geitenkaasjes een beetje honing en strooi er de walnoten overheen.
Als je van pittig houdt, gebruik dan peperolie en strooi het pepertje in ringetjes gesneden erover.
Ingrediënten
400 gr sperziebonen
4 geitenkaasjes, in plakken
100 gr walnoten, eventueel geroosterd
(schenk)honing
peper en zout
olijf- of walnotenolie (of peperolie)
1 kleine rode ui
eventueel rood pepertje
4 geitenkaasjes, in plakken
100 gr walnoten, eventueel geroosterd
(schenk)honing
peper en zout
olijf- of walnotenolie (of peperolie)
1 kleine rode ui
eventueel rood pepertje
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!