Sperziebonen met peterselie en pijnboompitten
Meer info over Sperziebonen

Zo simpel en zo lekker!

Snijd de topjes en kontjes van de sperziebonen eraf. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water, in 6-7 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze om met koud water. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Verhit de boter in een wok op middelhoog vuur. Hak de peterselie fijn. Doe de sperziebonen in de wok en knijp de limoen er boven uit. Voeg de peterselie toe en hussel het geheel een paar keer goed om, tot alles gemengd is en de bonen glanzend en warm zijn. Breng op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500-600 gr sperziebonen
2 el boter
½ limoen of citroen
15 gr peterselie
65 gr pijnboompitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?