Snijd de tofu in blokjes. Doe de maïzena op een plat bord en rol hier de tofu doorheen zodat ze rondom met een laagje bedekt zijn. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg 1 theelepel zwarte peper en een flinke snuf zout toe. Voeg de tofu toe en bak in 5-7 minuten rondom knapperig en goudbruin. Beweeg de tofu niet te veel door de pan, dan worden ze echt lekker knapperig.
Snijd ondertussen de ui en knoflook in dunne plakjes. Snijd de sperziebonen in stukken van 4-5 centimeter lang. Schep de tofu uit de wok. Roerbak in dezelfde wok de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 5 minuten. Roer de sojasaus, rijstwijn, palmsuiker, sambal, overgebleven halve theelepel zwarte peper en 100 ml water door elkaar. Voeg dit sausje toe aan de wok en laat pruttelen tot het meeste vocht verdampt is en de saus een glanzend laagje om de bonen vormt. De bonen zouden nu beetgaar moeten zijn. Is dit niet het geval, voeg dan nog wat extra water toe en zet het vuur wat lager tot je bonen wel de gewenste garing hebben. Schep tot slot de tofu terug in de wok en meng alles door elkaar. Doe dit snel, zodat de tofu knapperig blijft. Serveer direct met rijst.