Snijd de sperziebonen in stukjes van 5 cm en doe ze 2 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken. Draai de knoflook, chilipeper, het paprikapoeder, citroengras, de vissaus en kokosmelk in een keukenmachine tot een gladde massa. Verhit de olie in een grote koekenpan of voorverwarmde wok. Roerbak de bosuitjes 1 minuut op hoog vuur. Voeg de specerijpasta toe en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten sudderen tot het vocht voor circa de helft is ingekookt. Voeg de sperziebonen toe en laat 1-2 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn. Doe over op een schaal en dien op.
Sperziebonencurry*
Meer info over Sperziebonen
Ingrediënten
400 gr sperziebonen1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 kleine, verse rode chilipeper van zaad ontdaan en fijngesneden
1/2 tl paprikapoeder
1 stuk citroengras, fijngesneden
2 tl Thaise vissaus of voor de vegetarische variant sojasaus
120 ml kokosmelk
1 el (maïs)olie 2 bosuitjes, in plakjes
Ingrediënten
400 gr sperziebonen
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 kleine, verse rode chilipeper van zaad ontdaan en fijngesneden
1/2 tl paprikapoeder
1 stuk citroengras, fijngesneden
2 tl Thaise vissaus of voor de vegetarische variant sojasaus
120 ml kokosmelk
1 el (maïs)olie 2 bosuitjes, in plakjes
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 kleine, verse rode chilipeper van zaad ontdaan en fijngesneden
1/2 tl paprikapoeder
1 stuk citroengras, fijngesneden
2 tl Thaise vissaus of voor de vegetarische variant sojasaus
120 ml kokosmelk
1 el (maïs)olie 2 bosuitjes, in plakjes
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!