Breng de bouillon in een pan aan de kook. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en snijd de bonen in stukken van zo’n 3 centimeter. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de rijst toe en roer een minuutje om zodat de korrels met een laagje olie omhult zijn. Schenk er dan telkens een soeplepel groentebouillon bij en blijf rustig roeren. Wacht met het toevoegen van een volgende lepel tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg de sperziebonen toe. Ga door met het toevoegen van bouillon en roeren tot de rijst en bonen gaar zijn. (Je hebt hier waarschijnlijk niet alle bouillon voor nodig). Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer door de risotto tot een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden en schep de pesto erover.
Sperziebonenrisotto met rode pesto
Meer info over Sperziebonen
We vangen de Italiaanse vlag in een gerecht. Zowaar niet met een salade caprese, maar met een risotto; groen van sperziebonen, wit van risottorijst en rood van zongedroogde-tomatenpesto.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:400 gr sperziebonen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gr risottorijst
1,5l groentebouillon
30 gr Parmezaanse kaas
2 el rode pesto (pesto rosso)
zout en peper
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
400 gr sperziebonen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gr risottorijst
1,5l groentebouillon
30 gr Parmezaanse kaas
2 el rode pesto (pesto rosso)
zout en peper

400 gr sperziebonen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gr risottorijst
1,5l groentebouillon
30 gr Parmezaanse kaas
2 el rode pesto (pesto rosso)
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!