Spitskoolkoekjes*

Meer info over Spitskool

Ingrediënten

250 gr spitskool
400 gr kruimige aardappels
2 bosuitjes
1 ei
100 gr geraspte kaas
zout en peper
tarwemeel
olie om te bakken

Snijd de spitskool in reepjes. Blancheer ze enkele minuten in kokend water. Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de geblancheerde spitskool, de bosuitjes, het ei en de geraspte kaas. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Vorm hiervan 8 ronde platte koekjes en wentel deze even licht door wat tarwemeel. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de spitskoolkoekjes aan beide zijden goudbruin.

Ingrediënten

250 gr spitskool
400 gr kruimige aardappels
2 bosuitjes
1 ei
100 gr geraspte kaas
zout en peper
tarwemeel
olie om te bakken

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?