Spitskoolroerbak met mango en taugé
Meer info over Spitskool | Tauge

Een kleurrijke en snelle roerbakschotel. Ook lekker met garnalen, tofu of kipblokjes erdoorheen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400 gr spitskool
1 rode paprika
1 rijpe mango
2 cm gember
1 rode peper
125 gr taugé
1 el (sesam)olie
1 ui
1 el komijnzaadjes
½ el mosterdzaadjes
1 el sojasaus
1 el sesamzaadjes
koriander
zout en peper

Snijd de spitskool in repen (hoeft niet heel fijn te zijn). Snipper de ui. Schil de gember en snijd in dunne reepjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in dunne repen. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Bak de komijnzaadjes en mosterdzaadjes tot ze beginnen te ‘springen’. Voeg de ui, gember en peper toe en fruit een kleine 5 minuten tot de ui zacht begint te worden. Voeg de spitskool en paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg dan de sojasaus en 3 eetlepels water toe, leg een deksel op de pan en stoof het gerecht 8-10 minuten tot de groenten zacht zijn, maar nog zeker geen prut. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de mango in (dunne) reepjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal het deksel van de wok en voeg de taugé en mango toe. Roer het geheel goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper en warm nog 1 minuutje door. Serveer met rijst, gehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400 gr spitskool
1 rode paprika
1 rijpe mango
2 cm gember
1 rode peper
125 gr taugé
1 el (sesam)olie
1 ui
1 el komijnzaadjes
½ el mosterdzaadjes
1 el sojasaus
1 el sesamzaadjes
koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?