Spitskoolsalade met kaas*
Meer info over Spitskool
Doe de bleekselderij, ui en wortel in een grote kom. Snijd de kool in vier parten, verwijder de harde stronk en snijd dan in smalle reepjes. Doe de kool in de kom. Rasp de appel grof, besprenkel met citroensap en doe ook in de kom samen met het karwijzaad en de gehakte walnoten. Maak de dressing van de zure room en mayonaise en breng op smaak met royaal zout en peper. Schep de blokjes kaas door de salade en schep alles goed om.

Ingrediënten

3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 kleine ui, in halve maantjes
1 wortel, grof geraspt
400 gr spitskool
1 appel
1 el citroensap
1/2 tl karwijzaad
50 gr gehakte walnoten
200 gr stevige belegen kaas, in blokjes
8 el zure room
4 el mayonaise
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?