Spitskoolspiesen met linzen en groene tahinsaus

Meer info over Spitskool

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

½ spitskool
100 gr Le Puy linzen
3 el olijfolie
1 tl ras el hanout
1 el rode wijnazijn
3 volle el tahin (sesampasta)
30 gr gemengde groene kruiden (zoals munt, koriander, peterselie)
½ limoen
1 tl honing
½ teen knoflook
2 lente-uien
zout en peper
Maak de groene tahinsaus. Snijd de groene kruiden, lente-uien en knoflook grof. Pureer met een staafmixer de tahin, groene kruiden, sap van de limoen, honing, knoflook, lente-ui en 50 ml water tot een gladde dikke saus. Laat wat opstijven in de koelkast. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, azijn, zout en peper. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de halve spitskool in de lengte in 4 parten en vervolgens in stukken van 3 centimeter. Haal de bladeren los van elkaar. Rijg ze aan 4 lange spiesen of satéprikkers. Klop 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout door elkaar. Breng op smaak. Bestrijk hiermee de spitskool rondom. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de spiesen ongeveer 2 minuten per kant, tot ze wat geblakerde stukjes krijgen. Zet de pan dan nog zo’n 5 minuten in de oven, tot de spitskool beetgaar is. Verdeel de linzen over 2 borden, schik de spiesen erop en geef er een goede schep van de groene tahinsaus bij.   Tip: de groene tahinsaus blijft in een goed afgesloten pot in de koelkast zeker een week goed. Wij serveren de saus ook erg graag bij geroosterde pompoen of in een pitabroodje met falafel.  

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

½ spitskool
100 gr Le Puy linzen
3 el olijfolie
1 tl ras el hanout
1 el rode wijnazijn
3 volle el tahin (sesampasta)
30 gr gemengde groene kruiden (zoals munt, koriander, peterselie)
½ limoen
1 tl honing
½ teen knoflook
2 lente-uien
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?