Maak de groene tahinsaus. Snijd de groene kruiden, lente-uien en knoflook grof. Pureer met een staafmixer de tahin, groene kruiden, sap van de limoen, honing, knoflook, lente-ui en 50 ml water tot een gladde dikke saus. Laat wat opstijven in de koelkast.
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, azijn, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de halve spitskool in de lengte in 4 parten en vervolgens in stukken van 3 centimeter. Haal de bladeren los van elkaar. Rijg ze aan 4 lange spiesen of satéprikkers. Klop 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout door elkaar. Breng op smaak. Bestrijk hiermee de spitskool rondom. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de spiesen ongeveer 2 minuten per kant, tot ze wat geblakerde stukjes krijgen. Zet de pan dan nog zo’n 5 minuten in de oven, tot de spitskool beetgaar is. Verdeel de linzen over 2 borden, schik de spiesen erop en geef er een goede schep van de groene tahinsaus bij.
Tip: de groene tahinsaus blijft in een goed afgesloten pot in de koelkast zeker een week goed. Wij serveren de saus ook erg graag bij geroosterde pompoen of in een pitabroodje met falafel.