Spruitenk(r)opje met sinaasappel en hazelnootsneeuw

Meer info over Spruiten
Wij vinden dit een ideaal klein bijgerecht bij pasta. Verrassend zijn de hazelnoten in dit gerechtje: door de hazelnoten met een fijne rasp te raspen ontstaat een soort sneeuw (het ziet er een beetje uit als Parmezaanse kaas)

Ingrediënten

Klein bijgerecht 2 personen:

1 spruitenk(r)op
1 el olijfolie
1 kleine teen knoflook
1 tak rozemarijn
½ sinaasappel
2 hazelnoten
zout en peper

Snijd de spruitenbladeren los van de steel. Blancheer de bladeren 2 minuten in ruim kokend water. Spoel om met koud water en laat uitlekken. Rol daarna de bladeren op als een sigaar en snijd in dunne reepjes.

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ris de naaldjes rozemarijn van de tak. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en fruit 2 minuten. Voeg de spruitenbladeren en de rasp en het sap van de sinaasappel toe. Roerbak 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schep op een serveerschaal en rasp met een fijne rasp de hazelnoten erover.

Ingrediënten

Klein bijgerecht 2 personen:

1 spruitenk(r)op
1 el olijfolie
1 kleine teen knoflook
1 tak rozemarijn
½ sinaasappel
2 hazelnoten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?