Spruitenk(r)opje met sojasaus en honing

Meer info over Spruiten
Lekker bij rijst en noedels, zalm en tofu.

Ingrediënten

Klein bijgerecht 2 personen:

1 spruitenk(r)op
1 tl sesamolie
1 tl zonnebloemolie
1 kleine teen knoflook
1 cm gember
1 el sojasaus
1 el honing
1 el sesamzaadjes, geroosterd

Snijd de spruitenbladeren los van de steel. Blancheer de bladeren 2 minuten in ruim kokend water. Spoel om met koud water en laat uitlekken. Rol daarna de bladeren op als een sigaar en snijd in dunne reepjes.

Rasp de knoflook en gember fijn. Verhit de sesam- en zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de spruitenbladeren, sojasaus, honing en 1 eetlepel water toe. Roerbak 5 minuten. Schep op een serveerschaal en bestrooi met sesamzaadjes.

Tip: je kunt de recepten voor spruitenk(r)oppen ook met in dunne reepjes gesneden spruiten maken (deze hoef je niet eerst te blancheren).

Ingrediënten

Klein bijgerecht 2 personen:

1 spruitenk(r)op
1 tl sesamolie
1 tl zonnebloemolie
1 kleine teen knoflook
1 cm gember
1 el sojasaus
1 el honing
1 el sesamzaadjes, geroosterd

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?