Spruitjes met burrata en cranberrycompote
Meer info over Spruiten

Dit verfijnde spruitjesgerecht misstaat zeker niet bij een kerstdiner, maar is té lekker om enkel met kerst te serveren.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

200 gr spruiten
1 stuks burrata (of goede kwaliteit mozzarella)
1 el olijfolie
250 gr cranberries (vers of diepvries, maar niet gedroogd)
100 ml sinaasappelsap
100 gr bruine suiker
1 el mosterdzaad
zout en peper

Maak eerst de cranberrycompote. Doe daarvoor de cranberries, sinaasappelsap, bruine suiker en mosterdzaad in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten, af en toe roerend, pruttelen tot het samenkomt in een dikke saus. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de spruiten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ze, afhankelijk van hun formaat, in 20-30 minuten beetgaar en met bruine knapperige randjes. Breek de burrata in stukjes en verdeel over 2 borden. Verdeel de spruiten erover en schep er een paar lepeltjes cranberrycompote op. (Je zult compote overhouden, maar dat is alleen maar mooi meegenomen, omdat het goed past bij allerlei geroosterd vlees en groente. De compote blijft in een luchtdicht afgesloten pot minstens 1 week houdbaar in de koelkast).

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

200 gr spruiten
1 stuks burrata (of goede kwaliteit mozzarella)
1 el olijfolie
250 gr cranberries (vers of diepvries, maar niet gedroogd)
100 ml sinaasappelsap
100 gr bruine suiker
1 el mosterdzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?