Spruitjes met cashewcrème
Meer info over Spruiten

Deze cashewcrème zagen we laatst gemaakt worden in Masterchef Australia. Het heeft wat weg van hummus, maar wij vinden het eigenlijk nóg lekkerder, zeker wanneer we het combineren met knapperig geroosterde spruitjes en frisse granaatappel.

 

 

Wel de cashewnoten ten minste 30 minuten in ruim water. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Leg ze op een ovenplaat en meng er 1 eetlepel olijfolie en het komijnzaad door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven tot de spruiten beetgaar zijn.
Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten, water, olijfolie, knoflook, citroensap, tahini en ahornsiroop in een keukenmachine of blender en mix tot een puree met de consistentie van hummus. Breng op smaak.
Klop met een lepel de granaatappelpitjes los. Spreid per persoon 2 flinke eetlepels van de cashewcrème uit over een bord. Als je net als wij van pittig houdt, schep er dan ook wat harissa over. Verdeel de spruiten over de crème. Garneer met granaatappelpitten en grof gehakte blaadjes munt.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr spruiten
1 tl komijnzaad
150 gr rauwe cashewnoten
80 ml koud water
60 ml + 1 el olijfolie
1 teen knoflook
2 el citroensap
eventueel 1 el tahini
2 tl ahornsiroop
eventueel 1 el harissa
½ granaatappel
2 takjes munt
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?