Spruitjescurry*
Ingrediënten
400 gr aardappels, geschild en in blokjes gesneden500 gr spruitjes, schoongemaakt
2 rode uien, in grove stukken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie om in te bakken
2 tl paprikapoeder
2 tl kurkuma
2 tl garam masala
200 ml kokosmelk
200 ml water
200 ml room
400 gr linzen, uit blik of pot
klein bosje koriander
50 gr gemalen kokos
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, kurkuma, garam masala en aardappels circa 2 minuten. Voeg de spruitjes toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de kokosmelk, water en de room erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten met het deksel op de pan koken.
Giet de linzen af en spoel ze schoon. Roer de linzen de laatste 2 minuten door de curry en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm een pan en rooster de gemalen kokos in circa 4 minuten goudbruin. Verdeel de curry over de borden en bestrooi met de koriander en de geroosterde kokos.
Ingrediënten
500 gr spruitjes, schoongemaakt
2 rode uien, in grove stukken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie om in te bakken
2 tl paprikapoeder
2 tl kurkuma
2 tl garam masala
200 ml kokosmelk
200 ml water
200 ml room
400 gr linzen, uit blik of pot
klein bosje koriander
50 gr gemalen kokos
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!