Leg houten satéprikkers ten minste 1 uur in een bak water. Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de spruiten schoon. Snijd echt grote exemplaren doormidden. Snijd de uien in 24 partjes en de puntpaprika in 24 stukjes. Klop de olijfolie, 2 theelepels citroensap en ahornsiroop door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een kom en meng het oliemengsel erdoor. Rijg 12 spiesen met om en om de spruiten, ui en paprika. Wij deden 3 spruiten, 2 parten ui en 2 stukken paprika per spies. Je moet best even hard duwen om de spruitjes aan je spies te kunnen rijgen, dus wees voorzichtig als je houten satéprikkers gebruikt dat ze niet breken. Leg de kebabspiesen op een ovenplaat en rooster 20-30 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Maak ondertussen een dipsaus. Snijd de munt fijn. Rasp de knoflook fijn. Klop de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, knoflook en munt door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spruitenkebabs met de yoghurtsaus.