Spruitjessalade met granaatappel

Meer info over Spruiten | Granaatappel

Dit is een supersnelle, simpele, lichte en heerlijke manier om spruitjes te bereiden. Op deze manier zal echt iedereen spruitjes lusten! 

Ingrediënten

4 personen:

400 gram spruitjes
1 granaatappel
2 kleine sjalotten
6 blaadjes basilicum
6 blaadjes munt
6 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
2 tl grove mosterd
2 tl honing
zout en peper

Verwijder de eventueel gele of lelijke buitenste blaadjes van de spruiten. Snijd ze door de kern in tweeën. Leg de spruitjes met het snijvlak naar beneden en snijd ze kruislings in zeer dunne reepjes. Doe de gesnipperde spruitjes in een kom en strooi er 1 theelepel zout over. Kneed met je vingers het zout even voorzichtig door de spruitjes. Zet apart.
Snijd de sjalotten in zeer dunne ringetjes. Snijd de kruidenblaadjes in dunne reepjes. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd en honing. Breng op smaak met niet al te veel zout en wat peper. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. (Onze beste en schoonste manier om de pitjes uit de granaatappel te verwijderen: halveer de granaatappel, houd een helft met het snijvlak naar beneden boven een kommetje in de gootsteen. Tik met de bolle kant van een lepel de pitjes in het kommetje. Af en toe knijpen in de granaatappel kan helpen. Herhaal dit met de andere helft.)
Meng de sjalotten, kruiden en dressing door de salade. Hussel goed. Serveer met ongeveer 4 eetlepels granaatappelpitjes bovenop.
Met deze heerlijke spruitjessalade kunt u volop variëren. Dus experimenteer bijvoorbeeld met walnoten, hazelnoten, ansjovis, appel, rucola, waterkers, postelein of uitgebakken spekjes.

Ingrediënten

4 personen:

400 gram spruitjes
1 granaatappel
2 kleine sjalotten
6 blaadjes basilicum
6 blaadjes munt
6 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
2 tl grove mosterd
2 tl honing
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?