Een fantastische, voedzame curry waarin de cashewnoten de smaak van alle verschillende specerijen opnemen. De broccoli past goed bij de cashewnoten en geeft het gerecht een frisse kleur. De eerste keer dat we het maakten, voegden we de broccoli toe aan de curry, waarna het een smerige groenbruine kleur kreeg. Dat raden we dus af. Serveer de componenten apart en met gekookte rijst.
Snipper de ui en knoflook. Verwijder de buitenste blaadjes en het kontje van de citroengras en kneus ze met de achterkant van je mes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg de koriander-, komijn-, kurkumapoeder, chilipoeder, kaneel en citroengras toe en fruit 2 minuten mee. Roer de cashewnoten erdoor tot ze aan alle kanten met de specerijen bedekt zijn. Schenk de kokosmelk en 115 ml water erbij. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag, dek de pan af en laat de saus onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de suiker, zout en peper toe en laat het nog 15 minuten op het lage vuur staan tot de cashewnoten zacht worden.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in reepjes, of bewaar voor later gebruik. Plaats een stoommandje of roestvrij stalen ‘stoombloem’ in een pan met daarin 2 centimeter water. Breng het water aan de kook en leg je broccoli in de stoommand. Dek af en stoom de broccoli in 4 tot 6 minuten beetgaar. Verwijder de citroengras en het kaneelstokje uit de curry. Serveer de curry met de broccoli en rijst. Garneer met verse kruiden.