Stamppot savooiekool*

"Eigenlijk vonden wij, Marieke en Carolien, savooiekool niet zo lekker, maar ja, het zit toch in het pakket.... Deze stamppot hebben we zelf verzonnen en nu genieten we toch van de savooiekool." 

 

Dit is een recept van abonnees Marieke en Carolien.

Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Maak er puree van met de boter en de melk. Roerbak intussen de bonen ongeveer 10 minuten met 1 el gerookt paprikapoeder in de olie. Blus ze af met de ketjap. Meng de bonen met de aardappelpuree. Kook intussen ook de kool in 7 tot 10 minuten gaar. Giet af en roerbak de kool met 1 el gerookt paprikapoeder 5 minuten in de pan waar je de bonen in had gebakken. Schep de kool door de puree. Maak op smaak met zout en peper. Bak de stukjes Sea Weed Bacon kort in de olie, in een schone koekenpan. Schep de stamppot op de borden en garneer met de gebakken Sea Weed Bacon.

Tip: Gebruik gedroogde bonen die je, na het weken, zelf kookt. Deze hebben, mits niet te lang gekookt, meer 'bite' dan bonen uit blik of pot.

Ingrediënten

Hoofdgerecht, 4 personen:

800 gr aardappels, geschild en in stukjes gesneden
1 savooiekool, in reepjes
400 gr gekookte witte bonen
4 handjes Sea Weed Bacon (zeewier), in stukjes
olie
boter en melk (vegan optie: soja)
2 el gerookt paprikapoeder
2 el ketjap manis
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?