Stamppotje-op-je-brood*
Meer info over Raapstelen
Dit is een recept van abonnee Jeannette. Schil de aardappel in kleine blokjes en kook de blokjes samen met een knoflookteentje in de bouillon gaar. De aardappelblokjes net onder de bouillon zetten. De bouillon tot de helft laten inkoken en dan het geheel fijnstampen (niet afgieten!). Snijd wat raapstelen en een bosuitje fijn en schep dit door de aardappelpuree. Voeg er sap van een halve citroen aan toe en een theelepel sesamolie. Alles goed vermengen en af laten koelen (niet ijskoud, dus niet in de koelkast). Rooster in de grillpan of de oven een boerenboterham. Schep het stamppotje op de boterham en verdeel een in plakjes gesneden gehaktballetje over de bruschetta.

Ingrediënten

Lunchgerecht voor 1 persoon:

1 snee boerenbrood
½ citroen
1 klein bosje raapstelen
1 bosuitje
middelgrote aardappel
half bouillonblokje
1 teentje knoflook
1 tl sesamolie
gehaktballetje (vlees of vega)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?