‘Sticky’ Aziatische wortel en tofu van de bakplaat

Meer info over Wortelen | Gember

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr wortelen
250 gr stevige tofu
2 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
3 el honing
3 cm gember
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
2 el geroosterd sesamzaad
2 lente-uien
½ limoen

Serveer met rijst.

Leg het blok tofu tussen twee vellen keukenpapier en leg er een bord op. Laat 30 minuten zo staan om zoveel mogelijk vocht eruit te drukken. Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de wortelen en snijd diagonaal in plakken van 1 centimeter dik. Snijd de tofu in blokken van 1 centimeter dik. Leg de wortel en tofu in een enkele laag op een bakplaat. Meng de olie erdoorheen. Rooster 25-30 minuten in de oven.

Rasp de gember fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de peper in dunne ringetjes. Klop de sojasaus, honing, gember, knoflook en peper door elkaar. Schep dit door de wortel en tofu en rooster het geheel nog 15 minuten tot de wortel beetgaar is, de tofu knapperig en het sausje grotendeels kleverig de wortel en tofu omhult. Garneer met sesamzaadjes, ringetjes lente-ui en partjes limoen.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr wortelen
250 gr stevige tofu
2 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
3 el honing
3 cm gember
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
2 el geroosterd sesamzaad
2 lente-uien
½ limoen

Serveer met rijst.

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?