Stoofperen met crème anglaise

Meer info over Stoofperen
Een klassieker die niet voor niets een klassieker is; de eenvoud van de perfecte combinatie van stoofperen en huisgemaakte custard maakt dat dit gerechtje bij velen geliefd is.  

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

Voor de stoofperen:
6 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstokje
2 stuks steranijs
1 sinaasappel

Voor de crème anglaise:
4 eidooiers
75 gr kristalsuiker
250 ml volle melk
1 vanillestokje
Bereid eerst de stoofperen. Schil de stoofperen en doe ze in een pan samen met de rode wijn, suiker, de schil en het sap van de sinaasappel, de kaneel en steranijs. Voeg indien nodig water toe tot de peren net onder staan. Dek de pan af, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur op laag vuur stoven. Laat de peren afkoelen in het kookvocht. Daarna aan de slag met de crème anglaise. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een klein pannetje, tot belletjes aan de rand beginnen te vormen maar de melk nog niet kookt. Zet een pan met kokend water op het vuur en houd het tegen de kook aan. Klop de eieren met de suiker in een kom luchtig. Schenk langzaam de vanillemelk erbij terwijl je voortdurend flink klopt om te voorkomen dat de eieren stollen tot een soort roerei. Zet de kom bovenop de pan met het hete water. Verwarm zo al kloppend het mengsel tot het dik genoeg is om te blijven ‘hangen’ aan de achterkant van een lepel. Serveer direct, houd warm in een kom boven warm water of laat afkoelen met plasticfolie op de crème anglaise zodat er geen vel op kan komen. Verdeel de stoofperen over kommetjes en schenk de crème anglaise erbij.

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

Voor de stoofperen:
6 stoofperen
500 ml rode wijn
100 gr suiker
1 kaneelstokje
2 stuks steranijs
1 sinaasappel

Voor de crème anglaise:
4 eidooiers
75 gr kristalsuiker
250 ml volle melk
1 vanillestokje

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?