Stoofpot met patisson*
Meer info over Patisson
Dit is een recept van een abonnee. Wrijf het vlees in met citroensap en snijd het in dobbelsteentjes. Bak het vlees aan in de boter. Als er nog wat vet aan zit, dit uitbakken en hierin het vlees aanbakken (als er bot in het vlees zit, meebakken en stoven, geeft extra smaak). Voeg ui, tomaat, knoflook, kerrie, zout en peper toe. Laat daarna in de bouillon 30 min. sudderen (of tot het vlees gaar is). Voeg de aardappels en patisson in kleine blokjes gesneden toe. Kook tot alles gaar is. Breng op smaak met de tomatenpuree en suiker. Je kan het ook maken zonder de aardappelen, dan dik je de saus wat in en eet je het bij rijst.

Ingrediënten

1 kg patisson
250 gr lamsvlees
citroensap en kerrie
25 gr boter
1 ui
2 tomaten
peper en zout
7 dl bouillon
4 aardappelen
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels suiker
2 teentjes knoflook
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?