Stoofpotje van zoete aardappelen en kikkererwten

Snipper de ui. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit het uitje aan tot ze bijna glazig is. Voeg de gemalen komijn, koriander en het gekneusde komijnzaad toe. Fruit de specerijen een minuutje mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en fruit het 3 tot 5 minuten mee, zodat de tomatenpuree minder zuur wordt. Voeg nu de blokjes zoete aardappel toe en roer goed om. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Voeg ook 200 ml (een half blikje) water toe. Breng aan de kook en laat het zonder deksel op de pan zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed. Voeg ze toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog zachtjes 10 minuten pruttelen tot de zoete aardappelen gaar zijn.

Serveer deze stoofpot met bijvoorbeeld couscous, een beetje yoghurt, honing en verse koriander.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4-6 personen:

500 gr zoete aardappel
400 gr kikkererwten (uit blik)
2 el olijfolie
1 ui
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen koriander
1 ½ tl komijnzaad, licht gekneusd
1 tl kristalsuiker
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 flinke el tomatenpuree
yoghurt
schenkhoning
verse koriander

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?