Stoofschotel met pompoen en kip

Meer info over Pompoen

Ingrediënten

1 pompoen (of 1 butternut)
575 gr kipdrumsticks
4 el olijfolie
2 rode uien
3 tenen knoflook
110 gr ongezouten walnoten
250 ml kippenbouillon

Dit is een favoriet recept van abonnee Jannita.

Verwarm de oven voor op 190°C. Boen de pompoen schoon en snijd hem in kwarten. Lepel de pitten en draden eruit. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 minuten rondom goudbruin.

Snijd de ui in parten. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Halveer de knoflook. Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de pan in het midden van de oven voor een  gelijkmatige verhitting. Laat ca. 40 minuten stoven.  

Ingrediënten

1 pompoen (of 1 butternut)
575 gr kipdrumsticks
4 el olijfolie
2 rode uien
3 tenen knoflook
110 gr ongezouten walnoten
250 ml kippenbouillon
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?