‘Sub of the day’: broodje met worst, paprika en uien

Meer info over Paprika

Je zou het misschien niet verwachten, maar soms maken wij ons er gemakkelijk vanaf met het avondeten. Dan verkiezen we even een avondje bankhangen boven lang koken en tafelen. Meestal maken we dan een broodje met hetgeen we nog in huis hebben. Zo ontstond ook dit recept. Eet het als lunch of met geroosterde aardappels of knolselderij als avondmaaltijd. Liever vegetarisch? Probeer met gegrilde halloumi of falafelballetjes.

 

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 2 personen:

2 kleine baguettes
2 verse braadworsten
2 el olie
1 grote ui
1 puntpaprika
1 tl kristalsuiker
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
1 el mosterd
zout en peper

Bereid de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui op een middelmatig vuur 5 minuten. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Voeg die na 5 minuten toe aan de pan, samen met de suiker, Italiaanse kruiden en het paprikapoeder. Fruit 1 minuut. Voeg een scheutje water toe en roerbak de groenten ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broodjes open en besmeer ze met mosterd. Halveer de gare worstjes. Schep het ui-paprikamengsel op de broodjes en leg de worst erop. Serveer direct, het best op de bank met het bord op schoot.

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 2 personen:

2 kleine baguettes
2 verse braadworsten
2 el olie
1 grote ui
1 puntpaprika
1 tl kristalsuiker
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
1 el mosterd
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?