Succotash, stoofschotel van bonen en mais
Meer info over Suikermais

Dit is een recept van abonnee Diane.

Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen 4 minuten. Spoel ze koud onder de kraan. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook en maiskorrels toe en bak al omscheppend een minuut of 6. Voeg de sperzie- en boterbonen, de bouillon en de partjes tomaat toe en laat afgedekt op laag vuur nog 5-10 minuten sudderen. Roer de boter en de kruiden erdoor en breng de succotash op smaak met zout en versgemalen peper.

 

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

200 gr sperziebonen
2 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
korrels van 2 verse kort gekookte maiskolven
150 gr gare boterbonen
125 ml groentebouillon
2 kleine tomaten, in partjes
30 gr roomboter
handje bieslook of basilicum, fijngesneden

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?