Supersnelle courgettepasta met salsa verde
Meer info over Courgette

Ook als je niet kunt multitasken zoals Jamie Oliver, staat dit gerecht in ongeveer 15 minuten op tafel.

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofgerecht 2 personen:

600 gr courgette
200 gr (spelt)pasta
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 citroen
salsa verde (zie onderstaand recept)
Parmezaanse kaas
zout en peper

Salsa verde:

50 gr gemengde zachte groene kruiden (zoals basilicum, peterselie, munt, bieslook)
2 kleine augurkjes
2 tl kappertjes
2 ansjovisfilets (uit blik)
½ teentje knoflook
100-150 ml extra vergine olijfolie
1-2 el rodewijnazijn
zout en peper

Breng water in een pan aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de courgette met een grove rasp boven een theedoek. Rasp de knoflook met een fijne rasp ook boven de theedoek. Vouw de theedoek vanuit de punten dicht en wring zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het droge courgette-knoflookmengsel. Rasp de schil van de citroen erboven en voeg het sap van een halve citroen toe. Roerbak de courgette ongeveer 5 minuten tot het zacht en glanzend is. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep de pasta door de courgette. Voeg 3-4 eetlepels salsa verde toe en meng alles door elkaar. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Zo maak je de salsa verde:

Snijd de kruiden, augurkjes, kappertjes, ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk (dit kan ook met behulp van een keukenmachine). Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg zoveel olijfolie toe dat de kruiden net onder staan. Breng op smaak met zout en peper. In de koelkast is de salsa verde zeker een week houdbaar.

Ingrediënten

Hoofgerecht 2 personen:

600 gr courgette
200 gr (spelt)pasta
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 citroen
salsa verde (zie onderstaand recept)
Parmezaanse kaas
zout en peper

Salsa verde:

50 gr gemengde zachte groene kruiden (zoals basilicum, peterselie, munt, bieslook)
2 kleine augurkjes
2 tl kappertjes
2 ansjovisfilets (uit blik)
½ teentje knoflook
100-150 ml extra vergine olijfolie
1-2 el rodewijnazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?