Supersnelle pasta met broccoli en hazelnoten

Meer info over Broccoli

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350 gr (spelt)pasta
1 grote of 2 kleinere stronken broccoli
2 el olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
½-1 tl chilivlokken
eventueel 8 ansjovisfilets (uit blik)
50 gr hazelnoten
zout en peper

Voor deze heerlijk pasta met broccoli en hazelnoten, brengen we eerst een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak grof en zet apart. Snipper de ui en knoflook. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd grotere roosjes doormidden of in vieren, zodat alle roosjes ongeveer hetzelfde formaat hebben. Schil de broccolistam en snijd in kleine blokjes.

Doe de pasta in het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de broccoli toe. Breng opnieuw aan de kook en laat het koken tot zowel de pasta als broccoli beetgaar zijn. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Fruit hierin de ui, knoflook, chilivlokken en eventuele ansjovis, tot de ui zacht en glazig is en de ansjovisfilets zijn 'opgelost' in het uienmengsel. Giet de pasta en broccoli af en vang 60 ml kookvocht op. Doe de pasta, broccoli en het opgevangen kookvocht in de pan met het uienmengsel. Zet het vuur hoog en meng alles in 1 minuut goed door elkaar. Breng op smaak. Als je ansjovisfilets hebt gebruikt, hoef je waarschijnlijk geen zout meer toe te voegen. Serveer met de gehakte hazelnoten.

N.B. De speltpasta van onze boerderij hoef je maar heel kort te koken. Dan is het beter de pasta en de broccoli apart van elkaar te koken.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350 gr (spelt)pasta
1 grote of 2 kleinere stronken broccoli
2 el olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
½-1 tl chilivlokken
eventueel 8 ansjovisfilets (uit blik)
50 gr hazelnoten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?