‘Sweet dumpling’ geroosterd met ahornsiroop en rozemarijn

Meer info over Pompoen

Dit is een snelle, ongecompliceerde manier om de 'Sweet dumpling' te bereiden. Ahornsiroop en rozemarijn brengen de smaak van de 'Sweet dumpling' goed naar voren. Serveer de partjes bijvoorbeeld met een (prei)risotto of wild, maar eigenlijk is het overal lekker bij!

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 'Sweet dumpling'
4 el ahornsiroop
2 el olijfolie
2 el rozemarijnnaaldjes
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ‘Sweet dumpling’ in de lengte doormidden. Schep de zaden eruit. Snijd vervolgens de helften in parten. Leg ze in een ovenschaal en schenk de ahornsiroop en olijfolie erover. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn en strooi het over de pompoen. Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar. Rooster de pompoen 20-25 minuten in de oven.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 'Sweet dumpling'
4 el ahornsiroop
2 el olijfolie
2 el rozemarijnnaaldjes
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?