Een op en top herfstgerecht; gevulde pompoen. Het recept gaat uit van een halve pompoen per persoon. Heb je minder tot je beschikking, dan kun je ook een kwart per persoon vullen en de rest van de vulling apart serveren, of je kunt ervoor kiezen om de pompoen horizontaal in ringen snijden. Je krijgt dan prachtig bloemvormige ringen waarbij je de vulling in het midden kunt scheppen. Serveer met een salade.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ‘Sweet dumplings’ in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Besprenkel de helften met 2 eetlepels van de olijfolie. Bestrooi de pompoen met zout en peper en plaats de helften met de snijkant naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in stukken. Verhit de overige olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en champignons. Voeg de tijm toe. Snijd de palmkool, als je deze gebruikt, in dunne reepjes en voeg ook toe. Voeg, als de champignons zacht beginnen te worden en de ui glazig is, de rijst en bouillon toe. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het zachtjes pruttelen tot al het vocht verdampt is, ongeveer 20 minuten.
Haal de pompoenhelften uit de oven en schep voorzichtig met een lepel ongeveer 2 tot 3 eetlepels van het pompoenvruchtvlees uit iedere helft. Voeg dit toe aan het rijstmengsel en meng goed door elkaar. Breng op smaak.
Schep vervolgens het rijst-champignonmengsel in de vier pompoenhelften. Leg ze terug in de ovenschaal en bestrooi met Parmezaanse kaas. Plaats de gevulde pompoenen nog 10 minuten in de oven tot alles goed warm is en de kaas gesmolten.