‘Sweet dumpling’ gevuld met rijst en champignons
Meer info over Pompoen

Een op en top herfstgerecht; gevulde pompoen. Het recept gaat uit van een halve pompoen per persoon. Heb je minder tot je beschikking, dan kun je ook een kwart per persoon vullen en de rest van de vulling apart serveren, of je kunt ervoor kiezen om de pompoen horizontaal in ringen snijden. Je krijgt dan prachtig bloemvormige ringen waarbij je de vulling in het midden kunt scheppen. Serveer met een salade.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ‘Sweet dumplings’ in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Besprenkel de helften met 2 eetlepels van de olijfolie. Bestrooi de pompoen met zout en peper en plaats de helften met de snijkant naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons in stukken. Verhit de overige olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en champignons. Voeg de tijm toe. Snijd de palmkool, als je deze gebruikt, in dunne reepjes en voeg ook toe. Voeg, als de champignons zacht beginnen te worden en de ui glazig is, de rijst en bouillon toe. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het zachtjes pruttelen tot al het vocht verdampt is, ongeveer 20 minuten.

Haal de pompoenhelften uit de oven en schep voorzichtig met een lepel ongeveer 2 tot 3 eetlepels van het pompoenvruchtvlees uit iedere helft. Voeg dit toe aan het rijstmengsel en meng goed door elkaar. Breng op smaak.

Schep vervolgens het rijst-champignonmengsel in de vier pompoenhelften. Leg ze terug in de ovenschaal en bestrooi met Parmezaanse kaas. Plaats de gevulde pompoenen nog 10 minuten in de oven tot alles goed warm is en de kaas gesmolten.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

2 ‘Sweet dumplings’
4 el olijfolie
225 gr champignons
1 ui
1 teen knoflook
200 gr meergranenrijst of langkorrelige rijst
500 ml groentebouillon (of water, maar voeg dan wat extra zout toe)
1 tl gedroogde tijm of Italiaanse kruiden
4 el geraspte Parmezaanse kaas
eventueel 4 bladeren palmkool (handig voor als je nog iets over had van vorige week)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?