Tabouleh van broccoli*
Meer info over Broccoli

Even geen trek in warme broccoli? Maak er dan salade/tabouleh van. Dit recept is geïnspireerd op een gerecht uit Delicious.

Hak de broccoli, gemakkelijk met de foodprocessor, in kleine stukjes ter grootte van een rijstkorrel. Doe in een saladekom en schenk er olijfolie over. Maal er peper en zout naar smaak over en voeg de citroensap toe. Meng de bosuitjes, komkommer, mais, tomaatjes, pepertje, munt, peterselie en fêta door elkaar. Schep luchtig door de broccoli. Garneer rijkelijk met de granaatappel- en geroosterde pitjes.    

Ingrediënten

Bijgerecht voor ongeveer 4 personen:

350 gram broccoli, in roosjes en de stronk(en) geschild
4 bosuien, in dunne ringen
klein potje of blikje maiskorrels
1/2 komkommer
4-6 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden of 6 verse cherrytomaatjes, in partjes
1 rood pepertje
8 muntblaadjes, fijngesneden
klein bosje krulpeterselie, fijngesneden
200 gram fêtablokjes, al dan niet verkruimeld
olijfolie
peper en zout, versgemalen
citroensap van een halve citroen
granaatappelpitjes van 1 granaatappel
geroosterde pitjes (bijv. pijnboom, zonnebloem, pompoen enz)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?