Even geen trek in warme broccoli? Maak er dan salade/tabouleh van. Dit recept is geïnspireerd op een gerecht uit Delicious.
Ingrediënten
Bijgerecht voor ongeveer 4 personen:
350 gram broccoli, in roosjes en de stronk(en) geschild
4 bosuien, in dunne ringen
klein potje of blikje maiskorrels
1/2 komkommer
4-6 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden of 6 verse cherrytomaatjes, in partjes
1 rood pepertje
8 muntblaadjes, fijngesneden
klein bosje krulpeterselie, fijngesneden
200 gram fêtablokjes, al dan niet verkruimeld
olijfolie
peper en zout, versgemalen
citroensap van een halve citroen
granaatappelpitjes van 1 granaatappel
geroosterde pitjes (bijv. pijnboom, zonnebloem, pompoen enz)
Hak de broccoli, gemakkelijk met de foodprocessor, in kleine stukjes ter grootte van een rijstkorrel. Doe in een saladekom en schenk er olijfolie over. Maal er peper en zout naar smaak over en voeg de citroensap toe.
Meng de bosuitjes, komkommer, mais, tomaatjes, pepertje, munt, peterselie en fêta door elkaar. Schep luchtig door de broccoli. Garneer rijkelijk met de granaatappel- en geroosterde pitjes.