Tagliatelle met prei en sardines
Bij sardientjes uit blik moet ik (Vivian) altijd denken aan mijn vader, die vroeger vaak lunchte met sardines of makreel uit een blikje. Als kind vond ik dat niet bepaald aantrekkelijk ruiken en er evenmin appetijtelijk uitzien... Maar sinds Barry en ik naar Lissabon zijn geweest, waar ingeblikte vis razend populair is, begin ik het zowaar te waarderen. Nu eten we het bijvoorbeeld graag als we trek hebben in een snel pastagerecht.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:150-200 gr tagliatelle
500 gr prei
120 gr sardines uit blik (op olie)
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
50 gr blanke rozijnen
eventueel een snuf chilivlokken
1 citroen
20 gr amandelen of pijnboompitten
zout en peper
Ingrediënten
150-200 gr tagliatelle
500 gr prei
120 gr sardines uit blik (op olie)
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
50 gr blanke rozijnen
eventueel een snuf chilivlokken
1 citroen
20 gr amandelen of pijnboompitten
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!