Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg ze toe aan de pan en fruit 5 minuten mee. Voeg de specerijen en harissa toe en bak 2 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes en 200 ml water in de pan. Giet de kikkererwten af en spoel om. Voeg ze toe aan de pan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat het op een matig vuur 15 minuten pruttelen. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten pruttelen tot het een dikke saus vormt. Roer af en toe door. Voeg tot slot de honing toe, roer door en breng op smaak.
Tip: Het is ook erg lekker om kip aan deze tajine toe te voegen. Voeg in dat geval, voordat je de tomatenblokjes in de pan doet, 200-300 gram kippendijen (zonder vel) toe en bak rondom goudbruin. Vervolg dan het recept, maar laat het 30-45 minuten met het deksel op de pan pruttelen, tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan op het moment dat je het geheel door moet laten pruttelen zonder deksel. Trek de kippendijen met 2 vorken uit elkaar in kleine lange stukjes en voeg ze weer toe aan de pan.