‘Tandoori’ bloemkool
Meer info over Bloemkool

We zijn zo dol op geroosterde bloemkool, dat we de bloemkool eigenlijk nooit meer koken. In plaats daarvan experimenteren we met verschillende smaakmakers, zoals deze tandoorimarinade.

De met een * gemarkeerde kruiden heb je misschien niet in huis. Wij raden je aan die aan je voorraad kruiden toe te voegen en je zult zien hoe vaak je deze kruiden zult gaan gebruiken, weg met de pakjes en zakjes!

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd grote roosjes doormidden. Rasp de gember en knoflook. Doe alle ingredienten, behalve de bloemkool, in een kommetje en meng goed door elkaar. Breng op smaak. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de tandoorimarinade er overheen en meng alles goed, zodat de bloemkool rondom bedekt is met de marinade. Rooster de bloemkoolroosjes 35-45 minuten in het midden van de oven tot ze beetgaar en goudbruin zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bloemkool
150 ml volle yoghurt
1,5 cm gember*
2 tenen knoflook
2 el citroensap
1 el olijfolie
1 tl (gerookt) paprikapoeder*
1 tl komijnpoeder*
1 tl korianderpoeder*
1 tl kurkuma*
½ tl kaneel*
½ tl cayennepeper*
1 mespuntje gemalen kruidnagel*
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?