Tarte à la tomate
Meer info over Tomaten
Een simpel, elegant tomatentaartje. Lekker met een groene salade erbij.
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat een ovenplaat in de oven heet worden, zodat de onderkant van het deeg bij het bakken ook goed gaar wordt. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een plak van 25x30 centimeter. Leg op een vel bakpapier. Bestrijk het deeg met mosterd en laat daarbij een rand van 1 centimeter aan de zijkanten vrij, zodat dat straks mooi kan gaan rijzen. Snijd het sjalotje in zeer dunne ringen en verdeel over het deeg. Snijd de tijm en rozemarijn fijn. Strooi de helft over het deeg. Snijd de tomaten in zeer dunne plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs, met een klein beetje overlap, op het deeg – en vergeet niet de rand vrij te houden. Bestrooi met de overige kruiden, zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie. Leg de taart met het bakpapier op de ovenplaat en bak 25-35 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Tip: als je voor een niet-vegan variant wilt gaan, kun je onder de tomaat een laagje geraspte belegen of Parmezaanse kaas (100 gram) toevoegen.  

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 4 personen:

4 plakjes (vegan) bladerdeeg
3 tomaten
1,5 el grove mosterd
1 sjalot
1 el tijmblaadjes
1 el rozemarijntakjes
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?