Eerst een aantal voorbereidingen voordat we aan de slag gaan met de Tarte à la tomate.
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat een ovenplaat in de oven heet worden, zodat de onderkant van het deeg bij het bakken ook goed gaar wordt. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een plak van 25×30 centimeter. Leg op een vel bakpapier. Bestrijk het deeg met mosterd en laat daarbij een rand van 1 centimeter aan de zijkanten vrij, zodat dat straks mooi kan gaan rijzen.
Snijd het sjalotje in zeer dunne ringen en verdeel over het deeg. Snijd de tijm en rozemarijn fijn. Strooi de helft over het deeg. Snijd de tomaten in zeer dunne plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs, met een klein beetje overlap, op het deeg – en vergeet niet de rand vrij te houden. Bestrooi met de overige kruiden, zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie. Leg de taart met het bakpapier op de ovenplaat en bak 25-35 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
Tip: als je voor een niet-vegan Tarte à la tomate wilt gaan, kun je onder de tomaat een laagje geraspte belegen of Parmezaanse kaas (100 gram) toevoegen.