Teriyaki-aubergine met rijst uit de oven

Meer info over Aubergines | Spitskool
Dit is een quick & easy recept, wij maakten het tijdens onze verhuizing.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 aubergines
1 el olie
150 gr basmatirijst
½ spitskool
4 lente-uien
200 gr doperwten (diepvries)
375 ml groentebouillon
3 el teriyakisaus
½ rode peper
7 gr koriander
1 el sesamzaadjes
1 limoen

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte door midden en kerf het snijvlak kruislings in. Bestrijk een ovenschaal waar de aubergines net naast elkaar inpassen met olie. Leg de aubergines er met het snijvlak naar beneden in. Rooster de aubergines 15 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 195°C.

Snijd ondertussen de spitskool en lente-uien in dunne reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Haal de aubergines uit de ovenschaal. Verdeel de rijst over de bodem van de schaal. Leg daar de spitskool, lente-ui en doperwten op. Schenk de bouillon erover. Leg de aubergines met het snijvlak naar boven bovenop de groenten. Dek de schaal heel goed af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven, tot de rijst gaar is. Verwijder het aluminiumfolie en bestrijk de aubergines met de teriyakisaus en strooi de sesamzaadjes erover. Zet de bovengril van je oven aan en zet de ovenschaal nog 10 minuten terug in de oven tot de aubergines lekker sticky zijn. Garneer met ringetjes peper en blaadjes koriander. Serveer met partjes limoen erbij.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 aubergines
1 el olie
150 gr basmatirijst
½ spitskool
4 lente-uien
200 gr doperwten (diepvries)
375 ml groentebouillon
3 el teriyakisaus
½ rode peper
7 gr koriander
1 el sesamzaadjes
1 limoen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?