Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte door midden en kerf het snijvlak kruislings in. Bestrijk een ovenschaal waar de aubergines net naast elkaar inpassen met olie. Leg de aubergines er met het snijvlak naar beneden in. Rooster de aubergines 15 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 195°C.
Snijd ondertussen de spitskool en lente-uien in dunne reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Haal de aubergines uit de ovenschaal. Verdeel de rijst over de bodem van de schaal. Leg daar de spitskool, lente-ui en doperwten op. Schenk de bouillon erover. Leg de aubergines met het snijvlak naar boven bovenop de groenten. Dek de schaal heel goed af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven, tot de rijst gaar is. Verwijder het aluminiumfolie en bestrijk de aubergines met de teriyakisaus en strooi de sesamzaadjes erover. Zet de bovengril van je oven aan en zet de ovenschaal nog 10 minuten terug in de oven tot de aubergines lekker sticky zijn. Garneer met ringetjes peper en blaadjes koriander. Serveer met partjes limoen erbij.