Teriyaki-noedels met champignons

Meer info over Champignons

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

270 gr udon noedels
1 ui
2 tenen knoflook
500 gr champignons
400-500 gr (stevige) tofu
2 el zonnebloemolie
3-4 cm gember
4 el tamari of sojasaus
2 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
4 el honing
2 tl sambal oelek
2 lente-uien
2 el sesamzaad

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snipper de knoflook. Snijd de champignons in plakken van ongeveer ½ centimeter. Snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd de lente-ui in dunne schuine plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en je ze begint te ruiken. Zet apart.
Snijd voor de teriyaki-saus de gember fijn. Klop de gember, tamari, mirin, honing en sambal door elkaar.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de ui en knoflook tot glazig. Voeg de champignons toe en roerbak tot ze beetgaar zijn. Voeg de tofu toe en roerbak 2 minuten mee tot het warm is. Schep met een tang de gare udon noedels uit hun pan en in de wok. Voeg de teriyaki-saus toe aan de wok, breng aan de kook en meng alles goed door elkaar.
Serveer direct en garneer met lente-ui en sesamzaadjes.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

270 gr udon noedels
1 ui
2 tenen knoflook
500 gr champignons
400-500 gr (stevige) tofu
2 el zonnebloemolie
3-4 cm gember
4 el tamari of sojasaus
2 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
4 el honing
2 tl sambal oelek
2 lente-uien
2 el sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?