Teriyaki-noedels met groene kool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 kleine groene kool
1 ui
2 tenen knoflook
150 gr udon noedels
1 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
4 el honing
2 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
3-4 cm gember
eventueel 2 tl sambal oelek
2 lente-uien
1 el sesamzaad
Snijd de groene kool in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne halve manen. Snijd de knoflook fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Klop voor de teriyakisaus de sojasaus, honing, mirin, sambal en 50 ml water door elkaar. Rasp de gember fijn en roer erdoor. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een wok. Roerbak hierin de ui tot glazig. Voeg de knoflook en kool toe en roerbak 5 minuten. Voeg een scheutje (zo’n 100 ml) water toe en bak nog 5 minuten tot de groene kool beetgaar is. Voeg de noedels en de teriyakisaus toe. Roer goed door elkaar en warm 2 minuten door. Garneer met sesamzaadjes en lente-ui.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 kleine groene kool
1 ui
2 tenen knoflook
150 gr udon noedels
1 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
4 el honing
2 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
3-4 cm gember
eventueel 2 tl sambal oelek
2 lente-uien
1 el sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?