Thais gestoomde zeebaars en paksoi
Meer info over Paksoi

Dit recept kun je op meerdere manieren bereiken, met hetzelfde resultaat. Het makkelijkst is met behulp van een grote Chinese stoommand of een geïmproviseerde variant daarvan door een vergiet op je pan te plaatsen. Je kunt ook individuele pakketjes maken door de ingrediënten in te pakken in aluminiumfolie of bakpapier en ze vervolgens 10-15 minuten te stomen in een oven van 200°C.

Was de paksoi en snijd in stukken. Snijd de peper en gember in luciferdunne reepjes. Snijd de bosui in dunne plakjes en snijd de knoflook en citroengras fijn. Leg een vel bakpapier in je stoommand zodat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn. Leg de paksoi in de stoommand. Verdeel daarover 2/3 van de peper, gember, lente-ui, citroengras en knoflook. Leg de zeebaarsfilets er bovenop. Verdeel de rest van de ingrediënten over de vis en schenk de sojasaus, sesamolie, vissaus en mirin erover. Plaats de stoommand op een pan met kokend water, dek af met een deksel en stoom de paksoi en vis 10-15 minuten tot de vis gaar is en de paksoi warm en nog lekker knapperig.

Serveer met rijst en lepel wat van het lekkere vocht uit de stoommand over je gerecht. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 paksoi
2 zeebaarsfilets van 150 gr per stuk (het liefst met vel)
3 el sojasaus
1 el vissaus
1 el sesamolie
eventueel 1 el mirin
1 rode peper
5 cm gember
4 lente-uien
eventueel 1 stengel citroengras
2 tenen knoflook
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?