Thaise garnalenburgertjes met broccoli

Meer info over Broccoli
Zoontje Jules is groot fan van deze garnalenburgertjes. En wij ook, omdat ze niet alleen erg lekker zijn, maar ook makkelijk en snel te maken met ingrediënten die we meestal al in huis hebben. We gebruiken vaak bevroren garnalen, die we overgieten met kokend water en 5 minuten laten staan zodat ze ontdooien. Even goed uit laten lekken en je kunt met het maken van de burgertjes beginnen. Serveer voor een hoofdmaaltijd met gestoomde broccoli en rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

2 stuks broccoli
400 gr grote rauwe garnalen (je kunt hiervoor goed ontdooide diepvriesgarnalen gebruiken)
10 gr koriander + een paar takjes extra ter garnering
15 gr gember
4 lente-uien
1 el vissaus
1 limoen
1 ei
100 gr panko (of paneermeel of broodkruim)
1 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
1 el geroosterd sesamzaad
Thaise zoete chilisaus voor erbij
zeezout vlokken
Snijd de koriander (inclusief de steeltjes), lente-uien en gember fijn. Doe 350 gram garnalen, de koriander (houd een paar blaadjes achter ter garnering), gember, lente-ui, vissaus, rasp van de limoen en het ei in een keukenmachine en mix tot een redelijk glad mengsel. Snijd de overige garnalen in kleine stukjes. Meng de garnalenstukjes en panko door het garnalenmengsel en kneed met je handen 2 minuten tot een stevige consistentie ontstaat. Zet 30 minuten in de koelkast. Vorm er daarna kleine burgertjes van, ongeveer ter grootte van een iets platgedrukte walnoot. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgertjes in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in een stoommand of -pan. Stoom de broccoli in 5-6 minuten beetgaar. Besprenkel met sesamolie, sesamzaad en zoutvlokken. Serveer met de garnalenburgertjes en chilisaus, en garneer met korianderblaadjes.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

2 stuks broccoli
400 gr grote rauwe garnalen (je kunt hiervoor goed ontdooide diepvriesgarnalen gebruiken)
10 gr koriander + een paar takjes extra ter garnering
15 gr gember
4 lente-uien
1 el vissaus
1 limoen
1 ei
100 gr panko (of paneermeel of broodkruim)
1 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
1 el geroosterd sesamzaad
Thaise zoete chilisaus voor erbij
zeezout vlokken
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?