De Thaise groene currypasta maak je zo:
Snijd de pepers, sjalotten, gember, knoflook, koriander, citroengras en kaffir-limoenbladeren in stukjes. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta. In een luchtdicht afgesloten bakje blijft de currypasta in de koelkast 3 weken houdbaar.
De Thaise groene groentecurry maak je zo:
Snijd alle groenten die je wilt gebruiken in reepjes op kleine stukjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de currypasta 5 minuten. Voeg de kokosmelk en 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Gebruik je kant-en-klare currypasta, voeg dan extra stengels citroengras toe. Kneus ze door er met een deegroller op te slaan, leg er een knoop in en voeg ze toe aan de curry. Laat 10 minuten pruttelen zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Voeg de groenten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
Een goede Thaise curry is romig, pittig, zoet, zuur en zout. Proef de curry en pas indien nodig de smaak aan met fijne reepjes peper (pittig), (palm)suiker (zoet), limoensap (zuur) en sojasaus of vissaus (zout).
Serveer met rijst, pinda’s en verse koriander.