Thaise groene groentecurry

Meer info over Boerenkool

Deze groene groentecurry staat bij ons vaak op het menu, omdat het snel, makkelijk en heerlijk is, en je qua groenten eindeloos kunt variëren. Maak zelf je Thaise groene currypasta, zoals hieronder in het recept, maar kant en klaar kan ook.

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

Ingrediënten Thaise groene currypasta:

4-6 groene chilipepers
2 sjalotten
5 cm gember
2 tenen knoflook
20 takjes koriander
2 stengels citroengras
8 kaffir-limoenbladeren (toko, diepvries)
sap en geraspte schil van 1 limoen
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen zwarte peper
2 tl vissaus
3 el olie

Ingrediënten Thaise groene curry:

3-6 el groene currypasta (zelfgemaakt of kant-en-klaar, afhankelijk van hoe pittig je wilt eten. De kant-en-klare pasta's zijn vaak wat sterker en pittiger van smaak)
1 el olie
400 ml kokosmelk
eventueel 2 stengels citroengras
800 gr gemengde groenten die snel gaar zijn, zoals paprika, Chinese kool, boerenkool, paksoi, lente-ui, courgette, sperziebonen, broccoli, doperwten, tuinbonen.
limoensap
sojasaus of vissaus
(palm)suiker
chilipeper

De Thaise groene currypasta maak je zo:

Snijd de pepers, sjalotten, gember, knoflook, koriander, citroengras en kaffir-limoenbladeren in stukjes. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta. In een luchtdicht afgesloten bakje blijft de currypasta in de koelkast 3 weken houdbaar.

De Thaise groene groentecurry maak je zo:

Snijd alle groenten die je wilt gebruiken in reepjes op kleine stukjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de currypasta 5 minuten. Voeg de kokosmelk en 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Gebruik je kant-en-klare currypasta, voeg dan extra stengels citroengras toe. Kneus ze door er met een deegroller op te slaan, leg er een knoop in en voeg ze toe aan de curry. Laat 10 minuten pruttelen zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Voeg de groenten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
Een goede Thaise curry is romig, pittig, zoet, zuur en zout. Proef de curry en pas indien nodig de smaak aan met fijne reepjes peper (pittig), (palm)suiker (zoet), limoensap (zuur) en sojasaus of vissaus (zout).
Serveer met rijst, pinda’s en verse koriander.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

Ingrediënten Thaise groene currypasta:

4-6 groene chilipepers
2 sjalotten
5 cm gember
2 tenen knoflook
20 takjes koriander
2 stengels citroengras
8 kaffir-limoenbladeren (toko, diepvries)
sap en geraspte schil van 1 limoen
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen zwarte peper
2 tl vissaus
3 el olie

Ingrediënten Thaise groene curry:

3-6 el groene currypasta (zelfgemaakt of kant-en-klaar, afhankelijk van hoe pittig je wilt eten. De kant-en-klare pasta's zijn vaak wat sterker en pittiger van smaak)
1 el olie
400 ml kokosmelk
eventueel 2 stengels citroengras
800 gr gemengde groenten die snel gaar zijn, zoals paprika, Chinese kool, boerenkool, paksoi, lente-ui, courgette, sperziebonen, broccoli, doperwten, tuinbonen.
limoensap
sojasaus of vissaus
(palm)suiker
chilipeper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?